![[Resim: hangi-agriya-ne-iyi-geliyor_ma.jpg]](https://www.afyonhaber.com/images/haberler/2020/11/hangi-agriya-ne-iyi-geliyor_ma.jpg)
DİŞ ÇÜRÜMELERİNE KARŞI ISPANAK
Dr.Fevzi Özgönül, demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından varlıklı bir sebze içerdiğini ve böylece ıspanağın vücudun direncini arttırdığını söyledi ve şunu ekledi;''Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşısında koruyucudur” dedi.
SİNDİRİME TAZE FASULYE
Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 kez, tüketilmesi gerektiğini hatırlatırım. Kalorisi düşük, yağ bakımından yoksul bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle öteki gıdaların sindirimine muavin olduğu ve sindirim sisteminin daha dar çalışmasını sağladığı için hem fena kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yardımcı bir yiyecektir.
ÜLSERE BİBERİYE
Biberiyede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, dispepsi ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir. Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir.
KOLESTEROLE SARIMSAK
Taze sarmısakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, kan basıncı ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
BAŞ AĞRISINA HAVUÇ
Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşısında kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, cilt ve akciğer kanserine karşısında kullanılmaya başlanmıştır.”
afyonhaber