Birçoğumuzun yemekten sonra alışkanlık haline getirdiği davranışlar vardır. Bu alışkanlıklardan vazgeçmek her ne kadar zor olsa da, sağlığımız için dikkat etmeliyiz.
İşte yemekten sonra yapılması tehlikeli olan şeyler:
Sigara içmek Araştırmalar yemekten sonra içilen tek bir sigaranın 10 taneye bedel olduğunu kanıtlıyor. (Kanser riski de doğru orantıda artıyor.)
Meyve yemek Yemekten hemen sonra meyve yemek midenin hava ile dolmasına sebep oluyor. O yüzden meyvenizi yemekten 1-2 saat önce ya da sonra yemelisiniz.
Çay içmek Çay yaprakları yüksek oranda asit içerdiği için yemeklerden aldığımız proteinleri sindirmemizi zorlaştırır.
Kemer gevşetmek Yemekten sonra kemer gevşetmek bağırsakların bükülmesine ve bloke olmasına sebep olur.
Yürümekİnsanlar genellikle yemek yedikten sonra yürümenin ömrü uzattığına inanır. Halbuki bu doğru değil. Yürümek, sindirim sisteminin yediğimiz yemeklerden nütrientleri özümsememesine sebep olur. Yani yediğimiz yemeğin hiçbir anlamı kalmamasına…
Banyo yapmak Banyo yapmak kan akışını ellere, ayaklara doğru çoğaltır ve bu da midenin etrafındaki kan miktarını azaltır. Sonuç olarak, sindirim sistemini zayıflatır.
Uyumak Yemekten hemen sonra uyuduğumuzda, yediklerimizi yeterince sindiremeyiz. Bu da bağırsak iltihaplanmalarına ve mide rahatsızlıklarına sebep olur. Bunlara dikkat edersek, yediğimiz yemek hem faydalı olur hem de bize rahatsızlık vermez.