(6 karakter)
MALZEMELER
200 gr. pirinç
1 kutu (340 gr.) darı konservesi (suyu süzülmüş)
2 adet acıbiber (doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış)
50 gr. Doğranmış yeşil zeytin
1/2 doğranmış yeşil biber
1/2 doğranmış dolmalık biber
2 adet doğranmış yeşil soğan
1 akarsu kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 dere kaşığı ezilmiş sarımsak
250 gr. Beyaz peynir
Marul yaprakları (süslemesi için)
2 minik domates, dilimler halinde kesik (süslemesi için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, acıbiber, zeytin, yeşil
biber, mısır, minik doğranmış dolmalık biber, soğan ve pulbiberi geniş bir kaseye alın ve kanştırın. Limon suyu, yağ ve sarmısağı bambaşka bir yerde çırpın, karışıma ek edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karıştırın. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
lezzetler