![[Resim: 3544252.jpg]](https://cdn.iha.com.tr/Contents/images/2021/02/3544252.jpg)
Ağırlıklı olarak süt ürünlerinin tüketilmesiyle vücuda alınan kalsiyumun kemiklere yerleşebilmesi için D vitaminine gereksinim olduğunu kaydeden Garipağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“D vitamini, yağda eriyen bir vitamindir. Doğal besinlerde çok eksik bulunur. Balık, balık yağı, karaciğer ve yumurta sarısı dışındaki besinlerde D vitamini bulunmaz. Bilhassa yaşlı bireylerin keza bağışıklık sistemlerini güçlendirmek hem de D vitamini ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kış aylarında D vitamini ile zenginleştirilmiş besinleri tüketmeleri önemlidir. Son yıllarda yetersizliği yaygın olan ve birçok sıhhat sorunu ile ilişkilendirilen D vitamininin önemine ilişkin toplum bilincinin oluşturulması ve güneşin bol olduğu ülkeler dahil D vitamini desteği yapılması ya da besinlerin vitamin D ile zenginleştirilmesi önerilmektedir.”
[IMG]cdn.iha/Contents/pool_file/2021/02/79614_aw213499-02.jpg[/IMG]
iha