Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet büyük patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 su bardağı su
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yumurta sarısı
Çeyrek limon suyu
Üzerine için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Tuz
Hazırlanışı
Tencereye yağımızı koyup eritelim yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış patates ve havuç sarımsak ekleyip hafif kavurup suyunu ilave edelim.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ardından blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirelim.
Terbiyesi için gerekli malzemeleri güzelce çırpalım.
Çorbadan bir iki kepçe terbiyesine ekleyip güzelce karıştırıp ılıklaştıralım ve çorbanın içine ilave edip karıştıralım.
Çorbanızın kıvamına göre sıcak su ilave edebilirsiniz.
Sosu için tereyağını ısıtalım baharatlarını ekleyip karıştıralım.
Çorbanın üzerine dökelim istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.