Malzemeler
1 adet büyük kalçalı tavuk but
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 litre 200 gram su (haşlanmış tavuk suyunu kullanabilirsiniz)
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz yada frenk soğan yaprağı
Hazırlanışı
Öncelikle temizlenmiş tavuk butunu tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Suyunu çekerse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Haşlanan tavuk butunuzu suyunu süzüp bir kenara alın tavuk etinin derisini çıkartıp didikleyin.
Sebzeleri soyup irice doğrayın uygun bir tencereye koyup üzerine tavuk suyunu zeytinyağ ve baharatlarını ekleyip sebzeleri pişene kadar haşlayın.
Haşlanan sebzeleri blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirin haşlanmış tavuk etlerini çorbanın içine ilave edin.
Yarım limon suyu ve bir tutam ince kıyılmış maydanoz yada ince kıyılmış frenk soğan yaprağı ilave edin .
Çorbanızın kıvamı koyu ise biraz sıcak su ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌.