You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Tavuk Kapama
Tavuk Kapama

[Resim: di3yjfx.jpg]

Malzemeler
3 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 kapya biber
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
10 adet tavuk budu (Kişi sayınıza göre)
1 tatlı kaşığı domates salçası
7 su bardağı su

Hazırlanışı
Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım.
İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
Güzelce kavurup ocaktan alalım.
Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim.
Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim.Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.