Malzemeler
3 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 kapya biber
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
10 adet tavuk budu (Kişi sayınıza göre)
1 tatlı kaşığı domates salçası
7 su bardağı su
Hazırlanışı
Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım.
İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim.
Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım.
Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım.
İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım.
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
Güzelce kavurup ocaktan alalım.
Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim.
Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim.
Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim.Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun.