![[Resim: tava_boregi-68e45e15-a024-4b7f-935e-6d1a76697b4f.jpg]](https://lezzet.blob.core.windows.net/images-xxlarge-recipe/tava_boregi-68e45e15-a024-4b7f-935e-6d1a76697b4f.jpg)
Büyük yükseklik bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı sarkacak şekilde tavaya yayınlama. Diğer bir kapta süt ve ayçiçek yağını karıştırın. Tavaya yaydığınız yufkayı sütlü karışımla hafifçe ıslatın. Üstüne ikinci yufkanın yarısını küçük parçalar şeklinde kopartıp yayın ve sütlü karışımla ıslatın. Yufkanın diğer yarısına da benzer işlemi uygulayın. Tavadaki yufkanın üstüne peynirli karışımı yayınlama. Harcın üzerine kalan yufkayı yerleştirin. Son olarak kenarlardan sarkan yufkalarla böreğin üzerini kapatın ve kalan sütlü karışımla ıslatın. Tavayı ocağa alıp kısık ateşte böreğin her iki tarafını da kızartın. Gün sohbetlerinde tava böreğini, makarna salatası ve mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Çoktan sıhhat olsun.<b>Tava Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>
Tarifi doğru kullanmak için geniş bir tencere ya da yapışmaz tava kullanın.Yufkayı tavaya yerleştirirken kenarlarını sarkıtmaya itina gösterin. Bu sayede iç harcını koyduktan daha sonra daha kuytu kapatabilirsiniz.Dereotu ve peynir yerine, kıyma ya da patatesli iç harç hazırlayabilirsiniz.Kullanacağınız beyaz peynire rendelenmiş kaşar peyniri ek ederek böreğin lezzetini arttırabilirsiniz.Ayçiçek yerine tereyağı kullanarak böreğin yağ miktarını azaltabilirsiniz.1 Porsiyon Tava Böreği Kaç Kaloridir?
Beyaz peynirli harç ile hazırlanan tava böreğinin porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir. Hamur işi tarifleri karbonhidrat ve yağ içerdiği için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz pratik börek tarifleri arıyorsanız, bölgesel lezzetler aralarında bulunan boşnak böreğine göz atabilir, sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet