12 arpacık soğanı1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkTuzYarım akarsu kaşığı toz kimyon2 sudak filetoTahinli sos için
2 yemek kaşığı tahin1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu2 dal yeşil soğan2 yemek yemek kaşığı suTuzKarabiber Tahin Soslu Sudak Nasıl Yapılır? Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tereyağı ile yağladığınız fırın kabının tabanına yayınlama. Derin bir kasede zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve kimyonu karıştırıp fileto balıkların üstüne sürün. Soslu sudak filetolarını arpacık soğanların üstüne yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Tahinli sos için tahin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız yeşil soğan, su, tuzlu ve karabiberi boza kıvamına gelinceye değin çırpın. Pişen balıkların üstüne tahinli sostan gezdirip sıcak servis yapın.
[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet