Malzemeler
2,5 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı hașlanmış nohut
1 kg yoğurt
2,5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Akșamdan buğdayı ve nohutu ayrı kaplarda yıkayıp ıslatalım.
Ertesi gün sularını süzüp temiz su ilave edip ayrı kaplarda hașlayalım .
Hașlanmıș buğdayı ve nohutu süzüp derin bir tencereye alalım.
Diğer taraftan yoğurdu çırpalım ve haşlanan buğday ve nohutun üzerine ekleyelim .
Son olarak da suyu ilave edip tekrar karıștıralım ,koyu olursa tekrar su ekleyebilirsiniz.
Küçük tavada zeytinyağı ve naneyi yakıp soğuk çorbanın üzerine gezdirip afiyetle tüketebilirsiniz.