1,2 kg patates
20 diş sarımsak
120 gr margarin
2 tatlı kaşığı un
2-3 tatlı kaşığı çiğ krema
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Süt
2 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen
Sarımsakları kabuklarını soymadan sütle beraber kaynatın. Bir an ateşte tutarak karıştırın daha sonra soğuyana dek bekleyin. Sarmısakları soyun. Patatesleri yıkadıktan daha sonra buharda pişirin. Suyunu süzün ve soğumadan soyun. Margarini yarısını eritini sarımsakları da ekleyin ağzını kapaarak takriben 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısaklar kızarmaya başlayınca yağdan çıkarın. Aynı yağa un dökün ve topaklanmadan kavurun. Kıvamına gelince yavaşça sütü ekleyin. Takriben 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Tuzlu-biber atın ve sarımsaklı suyu ekleyin. Sıcak patatesleri süzgeçten geçirin, sosu ekleyin soğumaması için kısık ateşte tutun adamakıllı karıştırın. İçine kalan margarini, fesleğeni, ham kremayı ve tuzu da ekleyin hemen servis yapın.
lezzetler