2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet frenk lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarımsak
Zeytinyağı
Brüksel lahanaları temizlenir, fazla yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, arkasında kabaklar atılır. Çatalla arada bir yumuşaklıkları yoklama edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara ayrılmış sarımsaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, aperatif olarak da yenilebilir.
lezzetler