1.5 dere bardağı değişken yağ3 yemek yemek kaşığı sirke Selanik Usulü Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır? Ispanakların köklerini ayırın ve bol su ile durulayın. Ardından sirkeli suda 10 dakika dek bekletin.Beklettiğiniz ıspanakları baştan sudan geçirerek süzülmeleri için kenara alın. Ispanakları minik parçalar halinde doğrayın. Üstüne un, yağ, 1 adet yumurta ve tuz ekleyerek elinizle harmanlayın.Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tavada kavurun. Soğanın rengi değişmeye başladığında ıspanaklı karışımı da tavaya alın.Üzerine baharatları ekleyerek birkaç dakika karıştırın. Ardından altını kapatarak soğumaya bırakın.Ispanaklı harç soğuduğunda içine beyaz peynir ekleyin ve karıştırın.Yufkayı tepsiye dizin. Bu esnada sirke ve istikrarsız yağı karıştırın. Her yufka arasına bu karışımı fırçayla sürün.Yağladığınız yufkanın üzerine aynı işlemi uygulayarak 2 adet yufka daha dizin.Yufkanın yarısına geldiğinizde ıspanaklı harcı yufkanın üstüne dökün ve her köşesine yayın.Kalan yufkalara da sirkeli yağ sürerek üstüne örtün.Böreği en ince ayrıntısına kadar kapattığınızda 1 adet yumurta sarısını, gelişen yağın içine dökün ve çırpın.Fırça yardımıyla böreği üzerine sürün. Dilerseniz, çörek otu da ekleyebilirsiniz.Böreği önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika dek pişirin. Sağlık Durumu olsun. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet