ROKALI DOMATESLİ PİLAV
4 kişilik
Malzemeler
4 yemek kaşığı Teremyağ Yemek ve Hamurişi
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates, kabuğu soyulup küp doğranmış
3 yemek kaşığı domates püresi
Yarım bağ roka, ince kıyılmış
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı
Pirinci iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz. Teremyağ Yemek ve Hamurişi’ni pilav tenceremizde eritip sarımsağı ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar bir dakika pişirip pirinci ekliyoruz. Tuzunu ilave edip yüksek ateşte karıştırarak 2 dakika pişiriyoruz. Doğranmış domates, domates püresi ve toz kırmızıbiberi ilave edip karıştırıyoruz. Bir dakika karıştırarak pişirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Tekrar karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince ocağı kapatıyoruz ve rokayı ilave edip nazikçe karıştırıyoruz. tekrar kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.