You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Pumpum çorbası tarifi

Pumpum çorbası tarifi

Moderator
Pumpum çorbası tarifi
Pumpum çorbası tarifi
[Resim: inbound3900848936964351432_43034890.jpg]
Malzemeler:
4 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 tutam tuz
Üzeri için:
2 dilim ekmek (Küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Sürekli mercimek çorbası yapmaktan sıkıldıysanız farklı ve pratik bir çorbayla sizi hemen tanıştırmak isteriz.
Nasıl Yapılır?
Bir tencereye mısır unu, süt ve et suyunu aktarıp üzerine su ekleyin ve kaynayana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca yeniden su ilave edip sevdiğiniz kıvamı yakalayın. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Üzeri için ayrı bir tavada tereyağını eritip içine küp doğradığınız ekmekleri atın ve kıtırlaşana dek pişirin. Ekmekleri bir tabağa alıp aynı tavada bu kez zeytinyağını kızdırın ve salça ekleyip kavurun. Salçanın üzerine su ekleyip karıştırın ve karışımı ocaktan alın. Çorbayı kaselere pay edip üzerine önce salçayı, ardından kıtır ekmekleri koyun ve servis edin. Ellerinize sağlık.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.