Ravioli, İtalyan mutfağına özgü bir yemektir. Hem makarna, hem de mantı türü olarak bilinmektedir. İnce açılan hamur, peynir ile doldurulur ve üzeri kapatılır. Kare şeklinde kesilen hamurlar, haşlandıktan sonra üzerinde domates sosu gezdirilir. Peynirli ravioli yapımında genellikle ricotta ve beyaz peynir kullanılmaktadır. Malzemeler hazırsa, beyaz peynirli ravioli nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.
Malzemeler
Hamur için:
3 yumurta
2.5 su bardağı un
1-2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Sos için:
1 kâse kiraz domates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
Tuz
Fesleğen
Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları ekleyin.
Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 10 dakika kadar bekletin.
Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup dilimleyin.
Zeytinyağını bir tavaya alın. Sarımsakları ilave edip soteleyin. Domates, tuz ve fesleğeni ekleyip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
Zemine un serpin. Hamuru merdane ile biraz açıp mantı hamuru kalınlığına gelene kadar da oklava ile açın. Peyniri ufalayın.
Maydanozu kıyıp peynirle harmanlayın. Karışımdan birer tatlı kaşığı kadar alıp hamurun yarısına aralıklarla yerleştirin.
Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın.
Hamur kesici ile enine ve boyuna keserek kareler elde edin. Bir tencerede bol suyu kaynatıp tuz ve az sıvıyağ ekleyin.
Hamurları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayın. Kevgirle alıp servis tabaklarına paylaştırın.
Domatesli sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorum gönderebilmek için üye olun veya giriş yapın