![[Resim: lorlu-pirasa-boregi-46b4364b-ec0b-44cb-8...5164d8.jpg]](https://lezzet.blob.core.windows.net/images-xxlarge-recipe/lorlu-pirasa-boregi-46b4364b-ec0b-44cb-8fae-85ffa65164d8.jpg)
1 su bardağı süt, 5-6 kaşık yoğurt,Yarım su bardağı akışkan yağ,1 adet yumurta Lorlu Pırasa Böreği Nasıl Yapılır? Pırasaları uygun bir şekilde yıkadıktan sonradan ince ince doğrayalım.Patatesi rendeleyelim.Maydanozu ince ince doğrayıp lor peynir ile karıştıralım.Baharatları ekleyelim.3-4 yemek kaşığı değişken yağda önce pırasalar ve rendelediğimiz patatesi kavuralımDaha sonra lor peyniri ekleyip efendice kavuralım.1 adet yufkayı az yağladığımız tepsiye yerleştirelim.2-3 kaşık sosu üzerine yayalım daha sonra pırasa harcını ilave edelim.Diğer yufkaları da parça parça üstüne koyup harcı ekleyelimEn son altta kalan yufka ile tepsiyi örtelim, kalan sosu üzerine sürelimBıçakla kare biçiminde kesip, 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. Sağlık Durumu olsun

lezzet