Malzemeler
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım limon suyu
5,5 su bardağı su
Üzeri için;
200 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ (Yoksa yarım yarım kahve fincanı sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile pişirin.
Pişen pirinçlerin üzerine kalan 4, 5 su bardağı suyu da ilave edip kaynatın.
Kaynayınca nohutları ekleyin.
Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu karıştırın.
Kaynayan çorbadan 1 kepçe kaseye alıp karıştırın ve bu kasedeki karışımı çorbanın üzerine yavaşça dökün karıştırın.
Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun nohut büyüklüğünde toplar yapın.
Tereyağında köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.