Kremalı Mantar Çorbası
MALZEMELER
250 gram mantar
200 gram krema
3 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
1/2 çay kaşığı kara biber
Tuz
TALİMATLAR
İlk önce mantarları ince dilimler halinde doğrayalım.
Daha sonra bir tencereye soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağı ekleyip kavuralım.
Ardından üzerine mantarları ekleyip karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Sonra üzerine kaynamış suyumuzu ilave edip 5 dakika beraber kaynatalım.
Diğer tarafta o kaynarken derin bir tavaya un ve tereyağını alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım ve kremayı ekleyip karıştıralım.
Koyulaşan ve kavrulan karışımın üzerine 5-6 kepçe mantarlı sudan ekleyip tel çırpıcı ile çırpıp bu karışımı çorbamıza ilave edip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra üzerine karabiberi ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirelim.
Çorbamızı ocaktan almadan tuzunu ekleyip biriki kaynar kaynatıp ocağı kapatalım.
Çorbamızı arzunuza göre yağda yakılmış pul biber ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...