Malzemeler
4 köz biber
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
1 soğan
1 su bardağı et suyu
4 bardak su
1 tatlı kaşığı biberiye
Öğütme deniz tuzu (Değirmen)
Karabiber tane (Değirmen)
Üzeri için
2 dal ıspanak yaprağı
Köz Biberli Çorba Nasıl Yapılır?
Bir tencereye tereyağını koyup unu ekleyerek kavurun. Soğan, sarmısak ve köz biberi ince şeritler halinde doğrayıp kavurduğunuz una ekleyin. Salça, et suyu, baharat çeşitleri ve suyu ilave edin.15-20 dakika kaynatıp el blenderinden geçirin. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip sıcak olarak servis yapın.