4 parça somon balığıSosu için
5~6 dal taze kişniş2 diş sarımsak2 parça jalepano biberi turşusu1 çay bardağı zeytinyağı1 lime’ın rendelenmiş kabuğu ve suyuTuzKarabiber Kişniş Ve Lime Soslu Somon Balığı Nasıl Yapılır? Sosu için ince kıydığınız taze kişniş, ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız jalepano biberi turşusunu bir karıştırma kabında harmanlayın. Zeytinyağı, lime suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip tuzlu ve karabiberle tatlandırın. Somon balıklarını yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin. Üzerlerine sos gezdirin ve balıkların üzerini yağlı alüminyum folyo ile kapatın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Somon balığına çok yakışan lezzetli balık sosları ile yemeğinize lezzet katın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet