You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Kapalı Lahmacun
[Resim: inbound7184238693642347465_73254411.jpg]


Kapalı Lahmacun (Sembusek)
Malzemeler Hamuru için:
5 su bardağı+2 yemek kaşığı un
2 su bardağı su (ılık)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için:
500 gr kıyma
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Hamur malzemeleri geniş bir kapta yoğuralım.
Üzerini örtüp oda ısısında hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
İç harcı için domatesin kabuklarını soyalım diğer malzemelerle birlikte rondodan çekelim.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeleyelim.
İlk yaptığım bezeden başlayarak merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Yarısına kıymalı iç harcından ekleyelim.
D böreği şeklinde katlayalım kenarlarını kesme aparatı ile yada çay tabağı ile keselim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Üzerini mutfak havlusunu örtüp 10 dk dinlendirelim.
Yumurta sarısı sürüp 190 derecelik alt üst ayarlı önceden ısıttığımız fırında pişmeye gönderelim.
Fırından çıkardığınız lahmacunların üzerini mutfak havlusu serip 10 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.
Herşey Sensin Maviş
⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
RE: Kapalı Lahmacun
Teşekkür ederim Bilaxis bencede güzel görünüyor ☺️
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.