12 barbun balığı1 soğan4 domates1 limonun suyu1 nehir bardağı zeytinyağı1 yemek yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz2 defne yaprağıCevizli sos için
Yarım su bardağı beyaz peynir1 nehir bardağı ince çekilmiş ceviz2 yumurta sarısı2 yemek yemek kaşığı nar ekşisi1 dere bardağı krema6 diş sarımsak1 yemek yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı hardalServis için
Roka Kağıtta Ceviz Soslu Barbun Nasıl Yapılır? Balıkları yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin. Rendelediğiniz soğan ve domatesleri geniş bir kaba alın. Limon suyu, zeytinyağı, maydanoz ve defne yapraklarını ilave edip karıştırın. Domatesli sosu balıkların üzerine gezdirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Cevizli sos için, beyaz peynir, ceviz, yumurta sarısı, nar ekşisi, krema, ezdiğiniz sarımsaklar, hardal ve sirkeyi geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin blenderdan geçirin. Balıkları yanına cevizli sos ve roka yaprakları ile sıcak servis yapın.
[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet