Malzemeler
1,5 kilo doğranmış kabak
2 su bardağı toz şeker
2-3 ince dilim limon
200 ml su
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Kabaklar soyulup yıkanır ve dilimlenir.
Büyükçe bir tavaya çok kalın olmayacak şekilde dilimlenir, üzerine toz şeker serpiştirilir.
Dilim limonlar üstüne koyulur, üzerine su ilave edilir.
Kısık ateşte önce kapağı kapalı olarak 15 dk kadar pişirilir, daha sonra kapağı hafif açık olarak kabaklar yumuşayana kadar ve şekeri köpür köpür olup suyu şerbet kıvamı olana kadar pişirilir.
Vanilya eklenecekse kapatmadan son 1-2 dakika önce eklenir.
Soğuyunca servis edilir. (üzerine ceviz, fıstık ve tahinle servis edilebilir. ).
📌Kabakların üzerine toz şeker ve limon dilimleri eklendikten sonra bir kaç saat veya geceden de hazırlayıp kabakların sulanması sağlanabilir. 📌Koyduğumuz şeker ölçüsü ve pişme süresi kabağın çeşidine göre farklı olabilir. Şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir. 📌Ben kabakları çok kalın doğramadım yarım saatte pişti. 📌Ocakta pişmeye yakın fırın kabına dikkatlice alınıp 15 dakika kadar fırınlanabilir o şekilde de çok lezzetli oluyor.