İrmikli Hira Tatlısı (Lokum Gibi)
Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Tatlının hamuru için yoğurma kabına verilen bütün malzemeleri alalım ve yoğurmaya başlayalım.
Tatlının hamuru çok hafif ele yapışan oldukça yumuşak bir kıvamda olmalı bunun için fazladan un ilavesi yapmayalım.
Yanımıza küçük bir tabağa az sıvı yağ döküp alalım.
Elimizi hafif yağlayarak tatlının hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve irmiğe bulayalım. (Ben şekil vermek için irmiğe buladıktan sonra yumurta dilimleyiciye bastırıp tepsiye öyle dizdim. Siz sadece yuvarlayarakta yapabilirsiniz. )
Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Tatlımız fırında pişerken şerbetini hazırlayalım.
Bunun için bir kaba şekeri ve suyu alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım(şerbeti kaynatmıyoruz).
Fırından çıkan tatlıya şerbetimizi dökelim ve çekmesini bekleyelim.
Tatlı şerbetini çekince üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.