Hazırlanmış Yufkadan Börek Tarifi İçin malzemeler 4 adet yufka1 çay bardağı akışkan yağ1/2 nehir bardağı su1 adet yumurta akı1 akarsu bardağı süt1 adet yumurta sarısı1/2 kase peynir1 akarsu kaşığı nane1 çay kaşığı tuzlu1 çay kaşığı pul biber1/4 demet maydanoz (isteğe tarafından)1 yemek yemek kaşığı susam1 yemek yemek kaşığı çörek otu
Hazırlanmış Yufkadan Börek Nasıl Yapılır? Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.Üzerine tuzlu, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça ya da kaşık yardımıyla sosu sürün.Yufkayı ikiye katladıktan sonradan yeniden sos sürün. Arkasından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.Kenarlarını kıvırarak rulo biçiminde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.Her yufkayı benzer şekilde doldurup parçalara ayırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.Börekleri kesik kesik olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Sağlık olsun.<b>Hazırlanmış Yufkadan Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>
Börek yapımında günlük taze yufkalardan kullanmaya özen gösterin.İç harcında, isteğe tarafından patates, ıspanak veya kıyma kullanabilirsiniz.Börekleri kızartmak için; yufkaları sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.Eğer kızartma işlemi uygulayacaksanız, börekleri piştikten sonradan kağıt havluda bekletin.Böreğin üstüne isteğe tarafından susam ve çörek otu ekleyebilirsiniz.<b>1 Porsiyon Hazırlanmış Yufkadan Börek Kaç Kalori?</b>
Hazırlanmış yufkadan börek tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 325 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet