Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy havuç
1 çay bardağı ceviz
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (600 ml)
Hazırlanışı
Gökçesu pilavı için öncelikle nohutu uygun bir kaseye alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve 1 gece bekletelim.
Daha sonra nohutlarımızın suyunu süzdürelim ve tencereye alıp haşlayalım.
Pirincimizi kaseye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 20 dakika bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp yıkayalım.
Nişastasından arındırdığımız pirinci tencereye alıp erittiğimiz tereyağında bir kaç tur kavuralım.
Üzerine rendelediğimiz havuçları ilave edelim. Havuçlar da diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Haşladığımız nohutları da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim.
Tuzunu ayarlayarak karıştırıp kapağını kapatalım ve pilavımızı pişmeye bırakalım.
Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen pilavımıza ceviz kırığı ve ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun!