You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Gökçesu Pilavı
Gökçesu Pilavı

[Resim: 7dzcqg3.jpg]

Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy havuç
1 çay bardağı ceviz
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (600 ml)


Hazırlanışı
Gökçesu pilavı için öncelikle nohutu uygun bir kaseye alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve 1 gece bekletelim.
Daha sonra nohutlarımızın suyunu süzdürelim ve tencereye alıp haşlayalım.
Pirincimizi kaseye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 20 dakika bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp yıkayalım.
Nişastasından arındırdığımız pirinci tencereye alıp erittiğimiz tereyağında bir kaç tur kavuralım.
Üzerine rendelediğimiz havuçları ilave edelim. Havuçlar da diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Haşladığımız nohutları da ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edelim.
Tuzunu ayarlayarak karıştırıp kapağını kapatalım ve pilavımızı pişmeye bırakalım.
Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve15 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen pilavımıza ceviz kırığı ve ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun!
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.