1 kg mezgit fileto1 nehir bardağı unTuz2 mermer limonun suyuSos kaplaması için
1 su bardağı un1 su bardağı soda1 yemek yemek kaşığı nişasta1 çay kaşığı tuzlu1 yumurta beyazı2~3 küp buzBaharatlı patates için
4 patatesTuzKarabiberKırmızı toz biber1 nehir kaşığı köribir parça muskat rendesiRemulade sos için
4~5 dal maydanoz4~5 dal dereotu5~6 dal Frenk soğanı2 kornişon turşu2 tatlı kaşığı kapariTuzKarabiber1 nehir bardağı mayonez1 yemek yemek kaşığı hardal Fish&Chips Nasıl Yapılır? Balıkların derisini ve kılçıklarını temizleyin ve soğuması için buzdolabında bekletin. Un ve tuzu bir kasede karıştırıp soğuması için balıklarla beraber buzdolabına alın. Sos kaplaması için yumurta beyazını bir kaseye alın. bir tutam tuzlu ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın. Sodayı bambaşka bir karıştırma kabına alın. Yavaşça unu ekleyip tüm araç gereç iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Nişasta, tuz, çırptığınız yumurta ve buzu ekleyip karıştırın. Karışımı soğuması için buzdolabından bekletin. Baharatlı patates için patatesleri yarım ay biçiminde dilimleyip bir kaba alın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Kızgın yağda kızartın ve bir kağıt havlu üzerine alarak pozitif yağını çektirin. Soğuyan un ve balıkları buzdolabından çıkarın. Balıkları önce una sonrasında kaplama sosuna bulayıp dargın yağda balıklar pişene dek yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Kağıt havlu üstüne alıp artı yağını çektirin. Remulade sos için bütün yeşillikler ve kornişon turşuyu ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Kapariyi ilave edip tuzlu ve karabiberle tatlandırın. Mayonez ve hardalı ilave edip tüm araç gereç en ince ayrıntısına kadar özdeşleşinceye değin karıştırın. Kızaran balıklarınızın üstüne misket limonunun suyunu gezdirin. Yanına remulade sos ve kızarmış patatesle sıcak servis yapın.
[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet