Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 er tatlı kaşığı tuz,pul biber,kuru nane
8/10 bardak su
1 limonun suyu
Hazırlanışı
Soğanları küp doğrayın ve zeytinyağ ile kavurun,salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinç bulgur ve mercimeği iyice yıkayın ve soğan salça karışımına ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun,lezzetini artırırsınız.
Suyunu ekleyin ve bakliyatlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Süre sonunda çok az blendrdan çekin tamamen püre olmayacak yanlız bi kaç kez çalıştırsanız yeterli hem kıvam hem görüntü açısından ideal oluyor.
Eğer koyu olursa biraz sıcak su ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
En son baharatlarını ve limon suyunu da ekleyip beş dakika daha kaynatın sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun