Erişteli Yeşil Mercimek Tarifi İçin malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağı1 soğan1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek100 gr erişte8 su bardağı suTuzKarabiber
Erişteli Yeşil Mercimek Nasıl Yapılır? Kökeni Mezopotamya'ya dayanan yeşil mercimek; salata, çorba ve başlıca yemeklerin içerisinde kullanılır. Türkiye'de Güneydoğu Anadolu'da yetiştirilen bu besin, demir deposu olarak bilinir. Bu yüzden anemi ve kansızlığın giderilmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Asap sistemini düzenleyen yeşil mercimek; gerginlik, uykusuzluk ve halsizlik gibi sorunların giderilmesinde de etkin bir rol oynar. Alışılmış tariften sıkılanlar için lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan erişteli yeşil mercimek tarifine başlayabiliriz.
Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. Erişteleri çorbaya ekleyip yumuşayıncaya değin pişirin. Sıcak servis yapın.
Erişteyi kaynayan suya atıp 10-12 dakika alışılagelmiş ateşte haşlayarak pilav gibi suyunu çektirirseniz beslenme değerini kaybetmez.
lezzet