Malzemeler
600 gram yoğurt (3 su bardağı)
1 su bardağı su (200 ml)
4 adet buz kalıbı
1 kase haşlanmış mercimek (1,5 su bardağı)
1 kase haşlanmış erişte (1,5 su bardağı)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Tencereye yeşil mercimeği alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım.
Yumuşayan mercimeği ocaktan alıp süzelim ve soğumaya bırakalım. Erişteyi yumuşayana kadar haşlayalım.
Yumuşayan erişteleri ocaktan alıp süzelim ve soğumaya bırakalım.
Geniş bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine 1 bardak su ekleyip pürüzsüz olana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
Ardından haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ve erişteyi yoğurta ekleyip karıştıralım.
Tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip tekrar karıştıralım.
Ardından buz küplerini ekleyelim karıştıralım.
Üzerinin sosu için tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı alıp hafif ısıtalım.
Isınmış yağın içine 1 yemek kaşığı naneyi ekleyip kızdıralım.
Naneli sosu da yoğurt çorbamızın üzerine döküp karıştıralım.
Enfes çorbamız servise hazır🤤afiyet olsun. Not: çorbanın kıvamını biraz su ekleyerek kendinize göre ayarlıya bilirsiniz. Buz küpleriniz yoksa soğuk su ekleye bilirsiniz. Kalan çorbanızı buz dolabına kaldırıp bir gün sonra bile buz gibi tükete bilirsiniz.