MALZEMELER
6 parça Perhiz Gögüs
750 ml. kaynar su
750 gr. göbek enginar (küp seklinde dogranmis)
150 gr. mayonez
150 gr. yoğurt
2 çay kasigi sarmisak (dövülmüs)
Tuzlu, Maydanoz veya Dereotu
4 adet bütün enginar
YAPILIŞI
Perhiz gögüsleri ufak lokmalar halinde dograyin. Dogranmis göbek enginarlari kaynar suyun içine atip, hizli ateste yaklasik 5-7 dk. yumusayana dek pisirin. sonradan enginarlari sudan çikarip hafif tuzlayin ve üzerini kapatarak sogumaya birakin. Yoğurt ve dövülmüs sarmisagi çirpip mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginari karistirin ve bu karisimi mayonez ile harmanlayin. Servisi haslanmis bütün enginarlarin içinde ya da porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
lezzetler