Malzemeler
Tart hamuru için;
125 gram tereyağı (Margarin de olur)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Puding için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
500 ml süt
Üzeri için;
3 adet yeşil elma
Hazırlanış
Tart hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, 20 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru tart kalıbına yerleştiriyoruz.
Kreması için malzemeleri tencereye alıyoruz karıştırıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, ilk sıcağı çıktığında kalıbımıza döküyoruz.
Elmaları ince dilimler halinde kesip dıştan içe doğru sırasıyla diziyoruz.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun.