Malzemeler
250 gram tereyağı veya margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
4 elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
İç malzemeler hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
Yoğrulan hamurdan üzeri için bir parça alıp buzdolabında streçleyip bekletin.
Daha sonra 3 adet elmayı rendeleyip toz şeker ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra içine yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık içi ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım isterseniz.
Yapacağınız kaba hamur malzemelerini alalım ele yapışmayan yumușak bir hamur elde edelim.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyalım.
Fırın tepsisine dizelim, kurabiye hamuru bitene kadar.
Çay bardağının altını una bulayıp kurabiyelerin üzerine bastıralım. Çukur oluşturalım.
Soğumuş elmalı harçtan üzerine birer yemek kaşığı koyalım.
En son dolapta dinlenen hamuru harcın üzerine rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirelim.
Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun.