Malzemeler Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket çikolata (60 gr)
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Keki için verilen yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve kare büyük boy borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Sosu için çikolata hariç verilen malzeleri karıştırıp ocakta bir taşım kaynattıktan sonra içerisine çikolatayı ekleyip karıştıralım.
Fırından çıkan kek soğuduktan sonra bir şiş ya da dilerseniz pipet ile kekin üzerinde delikler açalım.
Sos ılıdığında kekin üzerine döküp çekmesini bekleyelim.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırptıktan sonra kekimizin üzerine yayalım.
Üzerine isteğe bağlı çikolata rendesi veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Buzdolabından en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Bir gece buzdolabında beklerse çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.