Malzemeler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
6 su bardağı su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Sosu için;
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Tencereye 1 er kaşık pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, yeşil mercimek ilave edelim.
Üzerine 6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakalım.
Ayrı bir kasede terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, unu 1 su bardağı ılık suyla karıştıralım.
Kaynayan çorbadan kepçe ile alarak terbiyeye yavaşça ekleyerek karıştıralım.
Terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyelim.
Ayrı bir tavada sosunu hazırlayalım.
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağı ile kavuralım.
Baharatları da ilave edip karıştıralım.
Çorbaya ekleyip karıştıralım.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Servis edelim. Afiyet olsun.