Malzemeler
250 gram az yağlı kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş suyu alınmış
2 diş sarımsak rendesi
2 tepeli yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Yarım çay kaşığı karbonat
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Maydanoz
Tuz
Domates sosu için;
4 adet domates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak rendesi
2 adet yeşil köy biberi
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Çay kaşığı ucuyla karabiber
1 çay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Köfte malzemelerini uygun bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Dinlenmesi için buzdolabında bekletelim. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp şekil verelim.
Tavaya sıvı yağ ekleyip köfteleri fazla kurutmadan çevire çevire kızartalım.
Domates sosu için; tavaya sıvı yağı alalım. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip soteleyelim. Ardından salçayı ekleyip kavuralım.
Küçük küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Domatesler pişerken baharatları ve tuzu ekleyelim. Son olarak 1 çay bardağı su ilave edip bir iki taşım kaynatalım.
Pişen köfteleri domates sosunu pişirdiğimiz tavaya alalım. 2-3 dakika domates sosuyla birlikte pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.