You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Moderator
Datça Kurabiyesi
Malzemeler: 250 gr tereyağ veya margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilin 1 çay bardağı badem unu 4.5 su bardağı kadar un(1 bardağını kavuruyoruz) 1 su bardağı badem

[Resim: jo2qzio.jpg]


Yapılışı: Önce tereyağını bir tavada eritelim, eriyen yağın üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alalım, ince bir süzgeçle yağın dibindeki beyaz kısmı yukarıya çıkmadan süzelim Süzdüğümüz yağı dolaba koyup sertleşmesini bekleyelim Tarifte toplam 4.5 su bardağı un kullandım, kullandığım unun 1 bardağı kavrulmuş undu. ( 1 bardak unu kuru bir tencereye koyup kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.Bu işlem 5-6 dakika sürebilir.Unu yakmadan kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım Bir yoğurma kabının içine eritip dondurduğumuz tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini alıp karıştıralım.Badem unu, kavrulmuş un ve normal unu ekleyip yoğuralım Kıvamı normal kurabiye hamuru gibi olmuyor videodaki kıvamda olması lazım En son iri doğradığımız bademleri ekleyip şekil verelim.Pişirme kısmı çok önemli fırını önce 150 derecede ısıtalım. 150 derecede 15 dakika pişiriyoruz( fansız ayarda pişiriyoruz) Sonra ısıyı 100 dereceye düşürüp yarım saat kadar daha pişiriyoruz.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.