Malzemeler
1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (2 su bardak civarı)
Bulamak için
İrmik
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım unu kontrollü şekilde ekleyip hamuru yoğuralım.
Damla şekli verip irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerine fındık batırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın kızarana kadar pişirelim.
Tatlı pişerken şerbetini hazırlayalım.
Bir kabın içine su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım şerbeti kaynatmayalım.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine şerbetin tamamını gezdirelim şerbeti güzelce çekmesi için üzerine tepsi kapatalım.
Tatlıları alt üst çevirip şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️