Çiğ Börek (Eskişehir) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Su ( hamurun aldığı kadar, yaklaşık 1 su bardağı )
250 gr. kıyma
1 baş orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kızartmalık sıvıyağ
Çiğ Börek (Eskişehir) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına unu alalım üzerine yumurta, tuz ve azar azar su ilave edelim.Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru yoğuralım.
Ayrı bir kapta soğanı rendeleyelim üzerine kıyma, tuz,karabiberi ekleyelim ve harca biraz su ekleyip sürülebilir kıvama getirelim.Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.Yaklaşık 20 cm genişliğinde olacak şekilde hamuru açalım . Hazırladığımız harçtan hamurun yarısına ince bir tabaka şeklinde sürelim ve hamuru yarım ay şeklinde harçlı kısım alta gelecek şekilde kapatalım ve uçlarını iyice bastıralım.
Derin bir tencerede sıvı yağı kızdıralım ve hazırladığımız çiğ böreği kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartalım. AFİYET OLSUN