1 su bardağı ılık su1 yemek yemek kaşığı toz kuru maya1 su bardağı yoğurt2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuzluAldığı değin unİç harcı için
2 soğan3 patates200 g az yağlı dana kıymaTuzKarabiberÜzeri için
150 g eritilmiş tereyağı Cantık (Tatar Böreği) Nasıl Yapılır? Su ve mayayı bir yoğurma kabına alarak maya eriyene değin karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu gitgide ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın. İç harcı için soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuzlu ve karabiberi ek edip en ince ayrıntısına kadar karıştırın. Elinizi Ayçiçek yağına batırarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm çapında açın. Hazırladığınız kıymalı harçtan içine koyup bohça gibi kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağını sıcakken dökün. Hamurları 20 dakika tepside bekletin. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Sağlık Durumu olsun.<b>Tatar Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>
Mayanın suda çözünmesini bekleyin. Arkasından tuzu ekleyin ve unu eleyerek ilave edin.Hazırladığınız hamur iki katına çıktığında biraz daha yoğurun ve şekil vermeye başlayın.Kıymalı harcı, tavada kavurmayın. Çiğ kıyma kullanmak böreğin daha nefis olmasını sağlayacaktır.Fırını önceden ısıtın ve börekleri fırına vermeden önce mutlaka dinlendirin.<b>1 Porsiyon Tatar Böreği kaç Kalori?</b>
Bir porsiyon tatar böreği yaklaşık 420 kaloridir. Karbonhidrat ve protein değeri yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.Ev yapımı pratik börek tariflerine göz atarak, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Dilerseniz, ıspanaklı tepsi böreği ya da tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet