2 yemek kaşığı yoğurt(suyu da olur)⠀1 adet yumurta sarısı⠀1 nehir bardağı zeytinyağı⠀<b>İçi için:</b>
300 gram kuşbaşı et⠀3 yemek kaşığı sıvı yağ⠀1 yemek kaşığı salça⠀1 yemek kaşığı tereyağı ⠀1 adet soğan⠀6-7 yemek yemek kaşığı garnitür(haşlanmış bezelye, havuç vs)⠀Tuz, karabiber, pul biber⠀5-6 dal maydanoz⠀ Bohça Börek Nasıl Yapılır? Böreğimizin iç harcı için; etlerimizi düdüklüde haşlayalım. Haşlanmış eti yağda kavuralım, üstüne salçayı ekleyelim, tereyağını da kavurup efendice soteleyelim. Ocağı kapatıp küçücük yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. Garnitürü, birer akarsu kaşığı baharatlardan ve tuzlu ekleyip karıştıralım (Evet bu aşamada soğanlar çiğ olacak fakat isteyen soteleyebilir de).Böreğimizin sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpalım. Bir yufkayı mutfak tezgahımıza serelim ve hazırladığımız sosu üstüne bir fırça ile sürelim. Öteki yufkamızı üstüne serelim. Yufkamızın kenar kısmından başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim.⠀Kestiğimiz yufkaların ortalarına hazırladığımız harcımızı paylaştıralım (İsteyen patatesli, peynirli, sebzeli vs. de yapabilir natürel). Yufkanın kenarlarından tutarak ortaya dürüst büzerek bohça haline getirelim. Bohçalarımızın açılmaması için büzdüğümüz yerlere, sıcak suda bekletip yumuşattığımız maydanoz saplarını bağlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. Artan sosu böreklerimizin üstüne sürelim. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca pişen maydanoz saplarını, güzel gösterme adına, tazeleyebilirsiniz. Afiyet olsun. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]
lezzet