Malzemeler
750-1000 kg kemikli et
Yarım su bardağı pirinç
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı salça (biber salçası)
1.5 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Su bardağım 200 ml çay bardağım 125 ml
Hazırlanışı
Kemikli etimizi yeterince su koyarak düdüklü tencerede haşlayalım.
Pirinci 2 su bardağı su ile ayrı bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Haşlanan etimizi kemiğinden ayırıp didikleyelim tencereye yağımızı koyalım.
Sarımsakları içine rendeleyelim.
Salçayı pulbiberi ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
Haşlayıp süzdüğümüz pirinci didiklediğimiz etleri ekleyelim eti haşladığımız suyla birlikte 1-1. 5 litre su ekleyelim (kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
Tuzunu damak tadımızı göre ayarlayıp 5-7 dk kadar kaynatıp altını kapatalım. Çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not : beyran çorbası bol sarımsaklı ve acılı olur ama sevmiyorsanız sarımsak ve acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.