You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası)

Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası)

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası)
Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası)

[Resim: mfiokcx.jpg]

Malzemeler
750-1000 kg kemikli et
Yarım su bardağı pirinç
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı salça (biber salçası)
1.5 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Su bardağım 200 ml çay bardağım 125 ml 

Hazırlanışı
Kemikli etimizi yeterince su koyarak düdüklü tencerede haşlayalım.
Pirinci 2 su bardağı su ile ayrı bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Haşlanan etimizi kemiğinden ayırıp didikleyelim tencereye yağımızı koyalım.
Sarımsakları içine rendeleyelim.
Salçayı pulbiberi ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım.
Haşlayıp süzdüğümüz pirinci didiklediğimiz etleri ekleyelim eti haşladığımız suyla birlikte 1-1. 5 litre su ekleyelim (kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
Tuzunu damak tadımızı göre ayarlayıp 5-7 dk kadar kaynatıp altını kapatalım. Çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not : beyran çorbası bol sarımsaklı ve acılı olur ama sevmiyorsanız sarımsak ve acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.