Malzemeler
4 adet ayva
8 kahve fincanı şeker
3su bardağı su
Bir avuç hibiskus çayı yaprağı
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
Antep fıstığı
Hazırlanışı
Ayvaları iyice yıkayalım, soyarak ortadan ikiye bölelim.
Orta kısımdaki çekirdekleri ayıralım. Çekirdekleri kullanacağız.
Yarım ayvaları yayvan bir tencereye alalım, her yarım ayvanın üzerine bir fincan şeker koyalım.
Yine her biriniz üzerine ikişer, ayvaların aralarına ikişer hibiskus yaprağı koyalım.
Ayırdığımız çekirdekleri ayvaların aralarına koyalım, şerbetin kıvam almasına yardımcı oluyor.
Üzerine 3su bardağı su ilave edelim.
Önce ocağı yüksek ısıda, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
Ayva çabuk yumuşuyor, sık sık kontrol edelim ama burada bir süre belirtemiyorum; ayvaların cinsi, büyüklüğü pişme süresini etkiliyor çünkü.
Kontrollü pişirelim, bir bıçağın ucuyla özellikle içi kısımlarını kontrol edelim.
Servis tabağına alıp soğumasını bekleyelim. Bu arada krem şantiye bir çay bardağı sütle çırpıp dolaba kaldıralım.
Tatlı iyice soğuduktan sonra isterseniz kaşıkla isterseniz krema poşetine koyarak krem şantiye ayvaların üzerine koyalım.
İsterseniz üzerine Antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz.