Atlas VPN'in gerçekleştirdiği bir araştırmaya kadar Mayıs 2019 ve Nisan 2020 ayları arasında 60.000 geçerli açık gösteren ahlak hackerlar, toplamda yaklaşık 45 milyon dolar ödül kazandı. Başka bir deyişle bulunan her açık için sıradan 980 dolar kazandılar. En fazla ödül dağıtan şirketler Amerika'da, Rusya'da ve İngiltere'de yer alıyor.
39 milyon dolar ödül dağıtan Amerika'daki şirketler yüzde 87'lik bir pay oluştururken, Rusya'daki şirketler 887.236 dolarla yüzde 2'lik kısma eşit geliyor ve arkalarından da 559.215 dolar ödeme yapan İngiltere'deki şirketler geliyor.
Konuyla ilgili görüşlerini belirten BugBounter Kurucu Ortağı Murat Lostar, şunları söyledi: "Bütün dünyada siber saldırganlara aleyhinde kitle kaynağı yöntemi her geçen gün artarak tercih ediliyor ve bu kapsamda dağıtılan ödüller de hak ettiği yeri buluyor çünkü kritik bir güvenlik açığının şirkete maliyeti milyon dolar seviyesine çıkabiliyor. Türkiye'de de bu alanda büyük bir istihdam potansiyeli var. Gençler kendilerini bu alanda geliştirip sisteme anında dahil olabilir. Sistemlerdeki açıkları bulabilecek kişiler de BugBounter üzerinden buldukları açıkları bildirebilir ve kendisine kazanç imkanı yaratabilir. Siber dünya aralıksız gelişiyor ve şirketlerin de siber saldırganlara karşısında savunmasını en iyi şekilde tutması gerekiyor. Kitle kaynağı bu noktada en seri, en uygun maliyetli ve en etkili çözümü sunuyor."
chip