Malzemeler
3 adet patlıcan
5 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Baş kavurması için öncelikle yıkadığımız patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım.
Ardından baş kısmı kopmayacak şekilde uzunlamasına keselim.
Patlıcanların acısının çıkması ve kararmaması için tuz eklediğimiz suyun içerisine alalım. 15 dakika kadar bekletelim.
Yeşil biber ve kırmızı biberleri ortadan iki keserek iç kısımlarını temizleyelim. Kırmızı biberleriniz büyükse 2-3 parçaya ayırabilirsiniz.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Kızdıktan sonra içerisine yeşil biberleri alarak kızartalım. Ardından kırmızı biberleri de kızartalım.
Güzelce kızaran biberleri kağıt havlu serdiğimiz tabağa alarak bir kenarda bekletelim.
Suyunu süzdüğümüz ve kuruladığımız patlıcanları da arkalı önlü olacak şekilde kızartalım.
Her tarafı güzelce kızaran patlıcanlarımızı da ocaktan alarak bir kenarda bekletelim.
Derin bir tavaya sıvı yağ alalım. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
Rengi dönen soğanların üzerine salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Domates rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım ve sosumuzu 5 dakika kadar pişirelim.
Sosun üzerine kızarttığımız patlıcan ve biberleri dizelim. Tekrar kapağını kaparak 5 dakika daha pişirelim.
Sürenin sonunda baş kavurmamız servise hazır. Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!