You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Puf Puf Elmalı Çörek (Ponçik)

Puf Puf Elmalı Çörek (Ponçik)

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Puf Puf Elmalı Çörek (Ponçik)
Puf Puf Elmalı Çörek (Ponçik)

[Resim: m9nsjgv.jpg]

Malzemeler (200 ml su bardağı kullandım)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı şeker
1 paket instant maya
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un


İç harcı;
4-5 adet elma
Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
Tarçın


Hazırlanışı
Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içine alıp çırpıcı ile karıştıralım.
Ardından yumurta ve sıvı yağını da ekleyelim tekrar karıştıralım.
Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek ekleyelim ve çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Yoğurma kıvamına gelen hamuru elimizle yoğurmaya başlayalım yavaş yavaş toparlanınca tezgaha un serpelim ve hamurumuzu iyice toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Kabımızı bir miktar sıvı yağ ile her yerini yağlayalım ve içine hamurumuzu yerleştirelim. Üzerini de biraz yağlayalım.
Hamurumuzun üzerini sıkıca streç filmle kapatalım ve bir örtüye sarıp sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım.
Bu aşamada elmalı harcımızı hazırlayalım.
Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım.
Elmaları tavaya alalım ve şekerini de ekleyip karıştıralım.
Suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim.
Pişen elmaları ocaktan indirelim ve soğuması için bir kenara alalım. Soğuyunca tarçını ekleyip güzelce karıştıralım.
Mayalanan hamurun gazını alalım ve yuvarlayalım. 2 eşit parçaya bölelim.
Yuvarlayıp bir kenara alalım ve 15 dakika kadar mayalandıralım.
Mayalanan bezelerden birini merdane yardımıyla açalım ve önce 4 parçaya, daha sonra kestiğimiz her parçayı da 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parça olacak.
Kestiğimiz hamurların geniş kısmına elmalı harcımızdan bir miktar koyalım ve kenarlarını katlamadan saralım.
Sarmış olduğumuz çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Diğer ayırdığımız hamur içinde aynı işlemi uygulayalım. Yani toplamda 32 adet çöreğimiz olacak.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen çörekleri çıkartalım ve soğumasını bekleyelim.
Çöreklerimiz soğuduktan sonra üzerlerine tarçınla pudra şekeri karışımı serpelim. Oda sıcaklığına gelince dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun 👌😋.
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.